גמגום אצל ילדים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

16/01/2003 | 08:39 | מאת: מזל

האם גמגום אצל ילד בן 5.5 מצריך טיפול עכשיו או בגיל מאוחר יותר ?? הילד מגמגם מגיל 3 לאחר טראומה שעבר. הגמגום היה חריף כשהתחיל אך השתפר מאוד מאז, וכיום הוא קיים "בגלים" - פעם יותר חזק ופעם בקושי, אבל תמיד קיים משהו מהגמגום.

ההחלטה לגבי טיפול צריכה להיות אישית לגבי הילד, על כן תשובתי לא יכולה לתת מענה מספיק טוב ומכוון שהתופעה קיימת זמן רב רצוי, לפני כמיסתו של הילד לבית הספר, לתיעץ עם קלינאי תקשורת המצוי בתחום זה. העובדה שהתופעה מופיעה בגלים מאשרת את יסוד הגישה אשר טוענת שגמגום יכול להופיע ולהאלם ולא תמיד ניתן לנבא מתי זה יקרה! בכל מיקרה, חשובה התיחסותו של הילד והמשפחה לתופעה והמידה שבה היא מפריעה לו לתפקד מבחינה מילולית בקרב ילדים ומבוגרים. אם יש בעיות רגשיות נוספות וזהו ביטוי לקשיים אחרים ניתן לדעת לאחר קבלת יעוץ מידי איש מקצוע אשר יכול להמליץ על כוון טיפול או המנעות מטיפול בשלב זה. גמגום הינה התנהגות אשר יכולה להיות הבעיה הראשונית (קשורה לסיגנון דיבור ואירגון השפה והדיבור) או סימפטום לקשיי הסתגלות או רגשיים (זה רק סימן לקשיים אחרים), לכן רצוי לפנות לקינאי בעל נסיון אשר יוכל לחוות דעה אוביקטיבית.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה