רעד בקול בעקבות יבלת קטנה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

10/01/2003 | 11:18 | מאת: אורית

פרידה שלום לילד איתו אני עובדת (אני קלינאית תקשורת)יש יבלת קטנה על מיתרי הקול,הסימפטום המרכזי הנשמע הוא רעד קל בעת דיבור (בעיקר ספונטני). בעבר לילד היה ניתוח להסרת שקד שלישי בשל נוזלים באוזן תיכונה ונחירות. כיום יש עדיין נחירות, טון גבוה ואנפוף. האם כדאי לערוך בדיקה מקיפה יותר של חלל הגרון אף ולוע או להסתפק רק בבדיקת גרון רגילה, אם כן היכן לעשות זאת? האם יש לעבוד על תחום נוסף מעבר לנשימה ולתהודה במקרה של רעד קולי? לתשובתך אודה אורית.

בהחלט חשוב שהילד יעבור בדיקה מקיפה של רופא אאג' לקבלת מידע של תפקוד כל המערכות (מיתרי הקול, חלל האף וכו') כדאי לבדוק את טון הדיבור של הילד, ילדים רבים נהנים ממשחקים אשר מטרתם לעצב את הטון בכוון מעט נמוך מזה שהם משתמשים באופן טבעי. רצוי שתקבלי תמונה ברורה של מצב מיתרי הקול, בעבר מצאתי ילדים אשר הציגו למעשה הצטלקות על מיתרי הקול, בעקבות אנטובציה במהלך ניתוח. אשמח להמשיך את הדיון באתר המיועד לקלינאי תקשורת www.ishla.org.il בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה