עיכוב שפתי ילדה בת שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

03/07/2018 | 16:47 | מאת: אמא

שלום רב, ביתי בת שנתיים וחצי עברה אבחון של קלינאית תקשורת ואושר לה טיפול. אז ככה. לביתי 50-60 מילים (חלק מהמילים מבטאה חלקית). אומרת מעט משפטים בני שתי מילים. נראה שמבינה הכל. הומלץ לנו להשאירה שנה נוספת בגנון ולא לעלותה לגן עירייה. אני כותבת פה כי אני מוטרדת . האם זה חמור שבגיל שנתיים וחצי אינה מדברת שוטף? יש לה תור לבדיקת שמיעה בסוף החודש אבל נראה ששומעת היטב................................

מי המליץ? קלינאי תקשורת שבדקה את הילדה? מי המליץ על גן של ילדים צעירים? התאור שלך לא נראה רחוק מהנורמה הנמוכה לגילה, אם הקלינאית תקשורת בדקה וזו הייתה המלצה מקצועית, יש לשקול אותה ברצינות, אם זו המלצה של שכנה עם כוונות טובות, לא הייתי משאירה אותה בגן של "קטנים" אלה מעבירה ומחזקת את התחום, באופן מודע ובהדרכה של קלינאית תקשורת. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה