תקיעות בדיבור.......

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

02/06/2018 | 03:17 | מאת: שיר

אוקיי אז ככה אני מרגישה שכל פעם שאני מדברת יש לי תקיעות במילים. אני מנסה להוציא מילה אבל זה נתקע לי. כשאני כבר בתוך המשפט אז הכל בסדר והדיבור זורם יחסית ( ואז לפעמים אני חושבת על התקיעות הזאתי ולפעמים זה קורה שוב). אני גם חושבת על איך אנשים שומעים אותי כשאני מדברת(זה מוזר(?)) אני עובדת בעבודה שמצריכה דיבור ואני רואה אנשים אחרים מדברים באופן זורם וטבעי ולא חושבים יותר מידי מה הם הולכים להגיד. אצלי להוציא משפט דורש מחשבה רבה. כאילו הדיבור שלי מתאמץ מידי ולא חופשי ומשוחרר. באלי להיות מסוגלת להגיד כל מה שבאלי אני נתקעת לרוב באות כ בעיקר כמו להגיד (כמה?) זה מקשה עליי ממש ומתסכל אותי. כאילו הדיבור לא באלי באופן טבעי. יש פעמים שאני יכולה לדבר רגיל הבעיה היא בתחילת המשפט כאילו אני מרגישה שלפעמים יש תקיעות בדיבור אני לא חוזרת על הברות. השאלה אם זה נחשב גמגום? לא הייתי אצל קלינאית ואני מעדיפה גם שלא.

אם את מעדיפה לא להגיע לקלינאית תקשורת, למה את פונה אלי? לבטח הייתי ממליצה לך לברר את השאלה אצל איש מקצוע, לגבי המקרה הפרטי שלך... אבל מכוון שאינך מעוניינת, אין לי מה להמליץ לך.

21/06/2018 | 00:23 | מאת: שיר

לא ניסחתי את עצמי נכון.. אני מעדיפה לא ללכת לקלינאית תקשורת אבל בטח שלקבל עצה מהאינטרנט האם המקרה שלי דורש בדיקה בכלל או שזה יחלוף לבד?

28/11/2018 | 22:26 | מאת: חח

אוי סתמי

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה