חוסר שטף בדיבור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

01/01/2003 | 21:30 | מאת: נירית

ביתי בעוד חודשיים בת 3. לפני מס' חודשים החלה במה שאני קוראת לו גמגום (כמו משיכה של ההברה הראשונה). התיעצתי עם כמה גורמים ביניהם רופא הילדים ואף אצלך באתר והבנתי שזו תופעה שתחלוף ושזה חוסר שטף בדיבור בעת רכישת השפה. בכל זאת פניתי לייעוץ ולאבחון אצל קלינאית תקשורת וגם היא אמרה את אותם הדברים. יש לציין שעברו כ- 3 חודשים בערך מאז בקרנו אצל הקלינאית והמצב בערך אותו דבר. יש תקופות שבהם כמעט ולא מורגש כלום והיא מדברת יפה אולי מעט גמגום ויש תקופות שזה ממש מפריע לה לשטף הדיבור. רציתי לשמוע את עצתך, האם יש מקום לדאגה ? האם כדאי להתחיל בטיפול? מתי התופעה הופכת באמת לגמגום ? אודה על תשובתך המקצועית.

כדאי לקבל יעוץ, ואם הינך דואגת ודאגתך מוקרנת לידלה ברור שאת זקוקה לתמיכה ויעוץ זמין ורציף, יחד עם זאת המומחה העולמי לגימגום בגיל הרך, (שעובד בארה"ב אך הינו ישראלי במקור) מדבר על משך התופעה הזו למשך שנה בגיל הרך, לפני שנעשה התערבות ישירה עם הילד, וזאת עקב שכיחות גבוהה של החלמה ספונטנית או האלמות של התופעה, גם במיקרים קשים. בתך נהנת לעתים מדיבור ושתף ואלה המצבים שיש לעודד, ולא ללחוץ בתקופות פחות טובות. ישנם קלינאיות שמרגישות שעבודה על דיבור נוח וחלק עם מעט מודעות לקצב דיבור, תוך משחק ו באופן לא ישיר מסעיים לילדים צעירים. לדעתי יש לביתך מטלות יותר מיידיות להשיג מבחינה שפתית, יותר מאשר רצף, כמו אוצר מילים וכושר ביטוי, על כן, אם הינך מאד דואגת פני לקבלת יעוץ בעקר או אחרת תתיחסי לתופעה כמו לאלרגיה אשר מופיע ונעלמת ולא תמיד ברור למה וכיצד. בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה