דיבור אצל פעוטה בת שנה ו-8 חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

06/01/2018 | 01:30 | מאת: מיכל

היי הבת שלי בת שנה ו-8 חודשים. היא נולדה קטנה וההתפתחות שלה איטית אבל תקינה. יש לה אוצר מילים (25+ מילים) והיא לומדת דיי מהר מילים חדשות. אבל אני קצת חוששת שהתהליך לא תקין, אפרט: 1. היו לה בעבר הרבה מילים שהיתה אומרת והיום כבר לא. מדי פעם חוזרת להגיד אותן אבל הן לא בשימוש יומיומי כפי שהיה (ביי ביי, נפל, ועוד..) 2. רוב המילים שלה למעט כמה בודדות (אוטו, הופה, אבא, אמא ורוצה) הן בעלות הברה בודדת. לדוגמא - מים זה "מה" (עם הלשון בחוץ), בקבוק זה "בה", בננה זה "ננה" וכד'. היא יודעת לקשר את המילים לחפצים שהיא רוצה, יודעת להגיד רוצה + מה שהיא רוצה (במידה והיא יודעת את המילה למה שהיא רוצה) נניח "אוצה מה" או "אוצה בה". 3. נראה שהיא מתקשה ללמוד מילים חדשות. נניח המילה "עוד" זה "נו". להבנתי (ואולי אני טועה) זו מילה יחסית קלה והרבה פעוטות אומרים אותה, ונראה שקשה לה להבין איך אומרים אותה נכון, או לדוגמא "פיפי" היא אומרת "פהפה" עם הלשון בחוץ. לא משנה כמה אני חוזרת נכון על המילים, נראה שהיא לא מצליחה להגות אותן נכון. חוצמזה היא מבינה ותקשורתית מאוד, יודעת לעשות פעולות לפי בקשה: להביא/לקחת/להחזיר למקום/ לסגור/ לפתוח/להדליק או לכבות אור וכד'. האם זה מצב תקין? אשמח למענה תודה רבה

התאור מתאים לידה בשלבי התפתחות השפה והדיבור. אם עדיין יהיו לך שאלות בגיל שנתיים וחצי, תפני להערכה וקבלת הדרכה, לא נראה לי שנחוץ טיפול, בטח לא בשלב זה. מצידך תנסי להבין מה היא אומרת ותחזרי אחריה , במשפט פשוט ובנוי היטב, כדי שהיא תשמע את הדיבור הנכון, ואל תדברי אליה מהר....

11/01/2018 | 18:51 | מאת: מיכל

בסדר גמור. תודה רבה על המענה המקצועי :)

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה