דיבור מצופה בגיל שנה ו 9

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

06/12/2017 | 14:54 | מאת: עדי

שלום בני בן שנה ו 9 חודשים.. מדבר אוצר מילים של סביב 30-50 מילים( הערכה גסה) בדיבור וחדעתי מכיר יותר אך לא אומר אותן.. אבל מבין משפטים כמו שים את הבקבוק על השולחן וכאלו. את חחקן הוגה נכון כמו המילה אדום אבא אוטו ואת חלקן מבטא חלקית לדוגמא במקום עגבניה אומר ניה , במקום עיגול אומר גול ואת חלקן מעוות לדוגמא במקום נעליים אומר ענאיים.. כמו כן אין לו רצף של 2 מילים..וגם לט משלים מילים לדוגמא אומר לו בק הוא לא ישלים את המילה בוק( בקבוק) האם תקין לגיחו או דורש בדיקת שמיעה/ קלינאי תקשורת? תודה רבה

את מתארת ילד עם התפתחות נורמלית... העקר שבטווח של שלושה חודשים, תרגישי התקדמות ושיפור. את תחזרי נכון על מה שהוא אומר, תעשי כל מאמץ להבין מה אומר ותאפשרי לו לשמוע שפה ודיבור נכון... הוא ישלים את היתר. בדיקת שמיעה, בעקרון, רצוי.... יתכן שאין בעיה אם הוא ילד בריאה בד"כ.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה