גמגום

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

19/12/2002 | 16:32 | מאת: נדין

שלום! בני בן השנתיים החל לדבר יחסית מוקדם , הוא מדבר באופן שוטף ואוצר המילים שלו רחב, לפני כשלושה שבועות החלה אצלו תופעה של גמגום רציני המילים ממש "נתקעות " לו ולעיתים אינו מצליח לגמור את המילה ופשוט מוותר לנסות שוב, לפעמים הוא מנסה לדבר בלחישה או בטונים שונים כדי שהמשפט יצא לו באופן שוטף, ואם שוב אינו מצליח הוא ממש מתעצבן , תופעת הגמגום החלה בבת אחת בהתחלה הערכתי שאולי זה נובע בפינוק או משהו כזה, וניסיתי להתעלם מהבעיה ולא לתת לו להרגיש שמשהו לא בסדר, מאחר והבעיה נמשכת רציתי לדעת מה עושים במקרה כזה ואיך מגיבים, מדוע זה קורה והאם יש צורך בטיפול או שמוקדם מדי להחליט. האם יש קשר לגן הילדים ? שמתי לב שהוא מגמגם יותר כשהוא חוזר מהגן, ולקראת שעות הערב יותר קל לו לדבר. רתוי לציין גם שאביו ואני פרודים מזה 3 חודשים ,האם יש לזה השפעה ? אודה לתשובתכם והכוונתכם, נדין

יתכן וצורת דיבור מבטא מתח או חוסר שקט אך סביר להניח שזהו שלב התפתחותי, עייני בתשובות קודמות בדף זה ותשתדלי לזכור שרק מפני ששתי תופעות מופיעות יחד אין זה אומר שיש קשר ביניהם (פרידתך והופעת חוסר שטף בדיבור, שיכול להיות נורמלי לחלוטין) עייני בפרק זה האתר קלינאי התקשורת www.ishla.org.il

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה