מצמוץ בעין המתלווה לגמגום

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

15/12/2002 | 19:53 | מאת: אורנה

שלום! בתי בת ה-5 מגמגמת, או יותר נכון, יש לה חוסר שטף בדיבור מגיל שנתיים. איננו פנינו לטיפול, והדבר חולף עם הזמן. כאשר היא נתקעת בדיבור, היא ממצמצת בעין אחת באופן לא רצוני, ותמיד באותה העין. הדבר קורה לה גם כאשר היא ננזפת או חוששת. לגבי הדיבור- האם הדבר יכול להעלם לחלוטין? האם היינו צריכים כן לפנות לטיפול? והאם המצמוץ קשור לבעיה זו? תודה רבה.

18/12/2002 | 19:25 | מאת: מירב

שלום שמי מירב וגם בני בן חמש וסובל מגימגום במשך כשנתיים וחצי. אני מבינה את ההטלבטויות שלך ואני רוצה לומר לך כי פניתי לכל מיני רופאים והבעיה טרם חלפה. קווי לטוב מירב

19/12/2002 | 20:00 | מאת: אורנה

הי מירב! לא הבנתי האם לבנך יש גם את הבעיה של המצמוץ בעין. אם כן, הבנתי שזה חולף לבד עם הזמן, אך אם זה ממש מפריע לכם, לילד, לסביבה, יש תרופות שאפשר לתת לו, והן מעבירות את ה"תיקים". אני, לעומתך, לא פניתי לרופאים או קלינאים, אלא רק בהתחלה, כשהקלינאית אמרה לי "לא להתייחס!" ובאמת לא התייחסנו כלל, והגמגום כמעט חלף. אני בטוחה שאם תתאזרי בסבלנות, זה יעבור לבד. בהצלחה!

המיצמוץ בעין יכול להיות חלק מהדיבור ויכול להיות תופעה עצמאית לחלוטין, שבמיקרהה מופיע באו זמנית! למי זה מפריעה? אם היה לך סבלנות והחוסר שטף חלף יכול להיות שגם המיצמוץ יחלוף, בכל מיקרה כדאי לבדוק בדיקה רפואית כדי לוודא שאין יבה פיזית למיצמוץ, לפני שמחליטים שזה התנהגותי בלבד. בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה