איחור שפתי בגיל הרך ילדה בת 1.7

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

09/07/2017 | 21:02 | מאת: Deby

שלום הבת שלי בת 1.7 אני דוברת ספרדית ומלידה דיברתי איתה בספרדית, בגן בעברית ובעלי באנגלית אבל בעלי מבלה איתה פחות זמן ממני. כלומר היא תלת שפתית. כיום ביתי רכשה מספר מילים מכובד אבל לא תמיד בוחרת להשתמש בהם מאופיינים שעיצורים ראשוניים מ, פ, ת, ל, ב. כמעט ולא מפיקה ציפורים של שתי מילים. אני מעוניינת ליצור קשר עם קלינאית שיש לה ידע בספרדית עברית ואנגלית. תודה!

את מתארת ילדה עם התפתחות תקינה, החשיפה מחייבת את המבוגרים לשמור על עקרון של שפה אחת, למבוגר אחד... זאת אומרת שצריך לדבר תמיד באותה שפה ולא לבלבל את הילדה, היא צריכה לחלק את עולמה לגבי המבוגרים, בהתאם לשפות שהם מדברים ומה שהיא יכולה לצפות כשפונים אליה. לגבי ההיגוי, עדיין מוקדם לקביעת רכישה של הגה זה או אחר. אני דוברת את שלושת השפות, במידה ותהיה מעוניינת בפגישה אישית. כל טוב, פרידה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה