שאלה בעניין רוק אצל אדם שעבר אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

07/05/2017 | 00:39 | מאת: אני

שלום, אבי עבר אירוע מוחי לפני כ-4 שנים. הוא אדם מבוגר. הרבה פעמים נוזל לו הפה, ואנחנו מנסים למשוך את תשומת ליבו לכך ולהקפיד לבלוע. לפעמים כשהוא מדבר זה גם נוזל לו. האם ניתן לעשות משהו לשיפור ?

יתכן והאירוע פגע בתחושה ולא רק בתנועה בפה. חשוב גם לדעת מה התרופות שהוא לוקח, יתכן והפרעה בתחושה או בתנועה הינה ברקע של חוסר שליטה. במקרים של חוסר שליטה על הרוק, ניתן לבצע קשירה, כריתה או הזרקה של בוטולין טוקסין לחלק מבלוטות הרוק. חייבים לבצע בדיקה יסודית לפני כל התערבות. רצוי להפנותו לבדיקת בליעה אצל קלינאי תקשורת.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה