פעוט בן שנה ושלוש אין מספיק חיקוי והבנה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

04/05/2017 | 11:43 | מאת: דן

בני בן שנה ושלושה חודשים מאובחן עם היפוטניה . טופל בפיזוטרפיה (זוחל עומד וגורר כסאות) בונה מגדל משחק עם כדור משחיל טבעת. מבחינת אכילת מוצקים מאוד מתקשה, מוציא את האוכל מהפה בקושי פותח פה שיש מוצקים. מבחינה תקשורתית סקרן זוחל בכל הבית ובפותח מגירות קשר עין טוב . מגיב לשמו אך לא כל הזמן. מצביע על דברים שרוצה, מוחא כפיים. מבצע משחיק קוקו ותופסת. חסר לי נושא של החיקוי והלמידה שהיא יותר איטית אצלו. לא נותן כיף, לא עושה ביי ביי (עשה מספר פעמים והפסיק) כנ"ל ידיים למעלה מה דעתך ?

אולי כדאי שיאובחן במכון להתפתחות הילד...כך תהייה בטוחה שאין בעיה מיוחדת אלה קצב התפתחות משלו! וכמובן, רצוי לבצע בדיקת שמיעה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה