דיבור והרכבת משפטים.......

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

25/03/2017 | 22:26 | מאת: ג'וליה

שלום רב. בתי בת השנתיים עוד לא מרכיבה משפטים כלל. יצא לנו לשמוע ממנה אולי 2 משפטים משתי מילים בסה"כ. כן מדברת-מילים בודדות, אוצר מילים רחב חוזרת אחרי כל מילה שלנו,מבצעת הוראות וכו. האם עדיין תקין בגילה? הרבה ילדים בגילה כבר ממש מדברים. יש משהו שאני יכולה לעשות? אשמח לעצות. תודה מראש

עדיין בגדר הנורמה, תעודדו אותה לצרף שתי מילים יחד, גם אם זה לא ממש לפי כללי בתחביר. תפנו אליה במשפטים קצרים ובמיוחד, כשהיא אומרת מיליה אחת, תרחיבו את מה שהיא אמרה לצרוף 2-3 מילים. אם אומרת בית... תשאלו ללכת לבית? לחזור לבית? בינו בבית. תצרפו עו דמילה כדי להדגים והיא כבר תאסוף את הרמז ותגיב בהתאם. עברה בדיקת שמיעה? אם לא, כדאי... רק כדי להיות בטוחים!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה