תינוק בן שנתיים ושמונה חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

02/02/2017 | 22:50 | מאת: שיר

האם כל ילד שסובל מאקולליה הוא יסבול מאוטיזם או שאין קשר בין הדברים. האם אקולליה יכולה לחלוף או שזה מצביע על בעיה קשה? ומה דרכי הטיפול

אקולליה הינה חלק של תהליך רכישת השפה, היא בעייתית כשמופיעה במקום מתן תשובה א התייחסות אחרת. באוטיזם הינו חלק קטן וכלל התסמינים של התופעה ולא נית על סמך זאת לקבוע אבחנה מבדלת. לא "מטפלים" האקולליה...יש לה תפקוד בתקשורת כשנותנה השהייה למתן תשובה או אפשרת לרכישת מבנה תחבירי או מילה חדשה. אין לנפריד מרכיב בודד מכלל מרכיבי שפה והתפתחות כללית

03/02/2017 | 06:53 | מאת: אקולליה

תודה רבה לך

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה