טיפול אונליין בגמגום ?

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

17/01/2017 | 15:06 | מאת: שירלי כרמל

שלום כולם, רציתי לבדוק אם מישהו מכם התנסה בטיפול של ניניספיץ' לגמגום. בני בן 17 סובל מגמגום מילדות, ואני רוצה לבדוק אופציה של טיפול אונליין בשבילו... מה דעתכם? הבנתי שזה טיפול דרך המחשב הביתי שלנו ודרך אפליקצייה בטלפון, אני מניחה שהנוער של היום מעדיף את זה על פני מפגשים פרונטליים........ תודה מראש שירלי כרמל

ממליצה להתייעץ עם אירגון "אמבי" אשר מייצג את אנשים עם גמגום בישראל. בהצלחה

20/01/2018 | 21:44 | מאת: ירון

היי שירלי, אנסה לספר לך קצת על הנסיון שלנו עם בני נוער וילדים מההיבט הטיפולי של ניניספיץ'. אז כן, כמובן שרוב בני הנוער שמגיעים אלינו לטיפול מביעים שביעות רצון מהעובדה שהפעילות כולה מתבצעת מול המחשב והסמארטפון, זה לא רק עניין דורי לדעתי אלא אולי גם איזושהי העדפה שמקלה על ההתמודדות עם טיפול בגמגום עצמו. אגב, עושה רושם שגם קהל מבוגר יותר מעדיף את האופציה המקוונת, היא חוסכת זמן ומקילה על נגישות הטיפול (לא צריך לבזבז זמן על נסיעה לקליניקה פיזית וכו') אבל, ופה האבל הגדול בכל העניין הזה. היתרון הגדול פה הוא העניין הטכנולוגי, המערכת יודעת לנטר ולזהות גמגום ובעזרת הכלים הטכנולוגיים היא מקצרת ומייעלת את זמן ומשך הטיפול. אז יש לך פה שני יתרונות גדולים, האחד בנגישות ובנוחות והשני בטכנולוגיה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה