גמגום שהתחיל אצל ילד בן שנתיים ושמונה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

17/01/2017 | 08:56 | מאת: אימא מודאגת

שלום רב... לפני כשלושה חודשים ילדתי בת ויש לי בן שבעוד חודש יהיה בן 3...כשבוע אחרי הלידה הבן הבכור שלי שהיה מדבר שוטף התחיל לגמגם בהתחלה לא היה מוציא מילה מהפה ורק מצביע..אחרי שבועים התחיל לנסות לדבר והיה לוקח לו כשלושים שניות רק להגות מילה אחת..בחודש האחרון יש מעט שיפור יש מצבים מסויימים כמו משחק עם החתולים או עם עצמו שאינו מגמגם כלל ובשאר המצבים מורח את ההברה הראשונה בתחילת משפט וגם באמצע משפט...רציתי לדעת האם זה תקני? האם זה עתיד לעבור ואם יש צורך לפנות לקלינאית תקשורת?

מזל טוב להולדת הבן, את מתארת מהלך שהינו שכיח בבנים בגיל זה, ככל שאוצר המילים והתחכום הלשוני עולה, כך לעתים קורה שהם זקוקים להשהייה כדי להתחיל את המשפט ולארגן את המחשבה... כאילו שמתחילים לדבר לפני שהם מוכנים עם מה ואיך להגיד.... אין לזה קשר ישיר ללידה וממליצה לא לחפש קשר בין שני אירועים שקורים בסמיכות. זה שלב נורמלי בהתפתחות השפה, במיוחד אצל בנים. ראיה תשובותי לשאלות דומות לאורך השנים בפורום זה! העזרה הכי טובה תהייה א ללחוץ, לא לעזור ולא להתכווץ כל פעם שהוא מנסה לבהיע את עצמו...קבלי את הדיבור שלו בברכה וברוגע ותשמחי שעובר תהליכים מוכרים ו"נורמליים" אצל 75% מהילדים התופעה עוברת וחוזרת, עד הכניסה לביתה ספר....אז קחי נשימה ארוכה ותהני מהילדים שלך.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה