קושי בשליטת קצב הדיבור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

12/01/2017 | 07:06 | מאת: לין

שלום, אני בת 23 ועובדת כבר תקופה של קרוב לשנה במכירות מול אנשים. לאחרונה התחילה אצלי בעיה רצינית של קושי בדיבור שמתבטאת בכמה תופעות: קושי רב לשלוט בקצב הדיבור, אני יכולה להתחיל משפט כרגיל ואז לדבר ממש מהר מבלי להצליח לשלוט בקצב הדיבור, בנוסף יש מילים שנבלעות לי במשפט. מה שהופך את הדיבור למהיר ולא מובן. ישנן מילים שקשה לי מאוד לבטא והן נתקעות לי כאילו לא רוצות לצאת, ואז המשפט יוצא לי מבולגן וחסר סדר לחולטין. דבר שמסב את תשומת הלב של הבן אדם שעומד מולי וגורם לי לתחושת חוסר ביטחון. ועוד דבר שאני מרגישה לפעמים ממש שהדיבור דורש ממני מאמץ רב מבחינת נשימה וצורך להתרכז במה שאני רוצה לומר בכדי שהמשפט יצא לי כמה שיותר מובן ומסודר. תופעות אלו גורמות לי להיות פחות יעילה בעבודה, ואינן מאפשרות לי לבטא את עצמי כפי שאני באמת יכולה. חשוב לציין שהבעיה התחילה אצלי רק לפני תקופה של שלושה חודשים בערך, ואני נורא מתוסכלת כי אני מרגישה שזה פוגע ליץ רבות בעילות העבודה וכמות המכירות. אשמח לדעת במה מדובר , ממה בעיות אלה נובעות והאם יש דרך לפתור את בעיות הדיבור האלה ע"י עבודה עצמית . שוב אציין שהבעיה לא הייתה קיימת אצלי תמיד,ולאחרונה חלה החמרה רצינית . תודה!

מכתבך אני מבינה שיש קשיים חדשים והם נעשים יותר קשים ככל שאת מרגישה שקשה. המלצותי: שלב ראשון להיבדק אצל רופא משפחה או עצבים ולוודא שאין גורם פיזיולוגי למצבך, לאחר מכן, את יכולה לפנות לקלינאי תקשורת לקבל המלצה לגבי טיפול ויעילות טיפול בפציפי בדיבור. את יכולה גם לשקול תמיכה רגשית במסגרת טיפול אצל מטפל ריגשי, כדי לנסות לבחון את הרקע וההתמודדות עם הקושי, שוב, רק לאחר בירור רפואי מקיף.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה