בן שנתיים ושמונה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

25/11/2002 | 12:48 | מאת: נועה

נולד פג ( חודשיים בפגיה ) , השפה עשירה אוצר מילים גדול מאוד לגילו.קורה לפעמיים שרוצה לאמר משפט ונתקע על המילה הראשונה כחצי דקה " אבא אבא אבא .. " עד שמשלים את מה שתיכנו להגיד זה נורמאלי לגילו ? כמו כן יש מצב של עליית טון וירידה במהלך דיבור לפעמיים .. והוא בן יחיד מדבר על עצמו רק בגוף שלישי .. " אתה רוצה לאכול ".. אמא תיקח אותך ... וכו' .. כמו שמדברים אליו בדיוק . ולא משתמש במילה אני / שלי /לי .. אף פעם . מה לעשות ? ועוד מצב שהיה באבחון אצל ריפוי בעיסוק ופסיכולוגית של דיבור תבניתי .. חזרה ללא הרף ע ל משפט /רעיון ( רק לפעמיים במשך היום ) כיצד לטפל בכל הבעיות .. האם הוא זקוק למעקב של קלינאית ??????

האם הילד היה בבדיקת תקשורת בטיפת חלב, בגיל שנתיים ושלושה חודשים? תקופה של חוסר שטף בדיבור הינה "נורמלית" בילדים בגיל זה, תוכלי לקבל יותר מידע בנושא זה באתר קלינאי התקשורת: www.ishla.org.il בקשר למרכיבי שפה ברור שאם פונים אליו בגיוף שלישי הוא יפנה כך לאחרים ולעצמו! נראה לי שתפיקו תועלת מפניה לקלינא אשר יעשה סדר באבחנה יתוכל גם לתת לכם הדרכה ייחודית לקדם את בנך. לא ברור לי אם האבחונים שהזכרת נעשו במסגרת של מכון להתפתחות הילד או כל אחד בניפרד, רצוי בגיל זה במיוחד, לעבוד כ"צוות", ולכן אם מדובר על ילד רב בעייתי או שזקוק לאבחון של מספר תחומים, רצוי לבצעם בצורה כוללנית במכון להתפתחות הילד, תבקשי הפניה מרופא הילדים של בנך. תארת את התנהגותו ואני מקווה שהבנתי מה שאלתך, במידה ולא קבלת מענה כתבי לי שוב באופן ברור מה שאלתךץ בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה