גימגום

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

25/10/2002 | 13:28 | מאת: ריטה

לפני 3 חודשים, ללא שום שום אירוע יוצא דופן, החלה תופעת גמגום בבני בן השנתיים ו-4 חודשים. עם הזמן התופעה הלכה והחריפה וכיום הוא מגמגם כמעט בתחילת כל משפט. לעיתים הגמגום מלווה גם בתנועות התאמצות בפנים. האם טיפול אצל קלינאית תקשורת יכול להועיל כבר בגיל זה? מה הסיכויים לריפוי מוחלט?

התופעה מוכרת ונורמלית בגיל זה, יכולה להמשך עד גיל 6, לסרוגין. אם ברצונך לעשות זאת ניתן לפנות לקלינאי תקשורת לקבלת הדרכה והכוונה, לא לטיפול ישיר בילד. ניתן ללמוד עוד על תופעת חוסר שטף בדיבור, בגיל זה באתר קלינאי התקשורת: www.ishla.org.il בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה