דיבור של בן שנתיים ושמונה חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

18/10/2002 | 21:36 | מאת: שירה

לפני כחודש וחצי עבר ניתוח להוצאת הפוליפים (אדנואיד) ומאז חל שיפור במובנות הדיבור ובכמות הדיבור (מדבר הרבה יותר מקודם) אבל בגן הוא לא כל כך משתמש בשפה כדי לתקשר עם ילדים אחרים ו/או עם הגננת. כעקרון הוא מסוגל לדבר במשפטים בני 5-6 מילים אבל לפעמים הוא מתמהמה כאילו שכח את המילה (האם זו בעיית שליפה או גמגום?) במיוחד בתחילת המשפט. בגן הוא מעדיף לשחק הרבה עם עצמו ומעט עם חברים. האם זה יכול להשתפר עם השיפור בדיבור? תודה מראש, שירה.

הינך מתארת ילד עם התפתחות שנשמעה על פי גילו. עקבי אחר שינויים בשפתו ובשימוש בשפה ואם תרגישי שאינו מתקדם, רק אז תפני לאבחון על ידי קלינאי תקשורת. בינתיים הקשיבי לו ותעודדי אותו להתבטא על פי יכולתו. חיפוש מילים הינה תופעה נורמלית לחלוטין, תוכלי לקרוא יותר על הנושא באתר של קלינאי התקשורת: www.ishla.org.il בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה