תרופות לייבוש נזלת
דיון מתוך פורום אף אוזן גרון
שלום רב, לאחר קריאת שו"ת בפורום זה אשר חלקן מתייחסות לענייני, אשמח אם אוכל לקבל תשובה לשאלות הבאות: מה נכנס להגדרה של נזלת כרונית? האם 8 חודשים בקירוב במהלך שנה נכנסים להגדרה של נזלת כרונית (אצל ילדים)? באילו מקרים מומלץ להשתמש בתרופות לייבוש נזלת? והאם תרופות אלו תורמות גם לייבוש נוזלים באוזן?
שלום אלון ! רבים מהילדים עם "נזלת כרונית" סובלים למעשה מבעיה מכנית של שימוש לא נכון באף, הרגלים לקויים של נשימת פה, וחוסר קינוח מספק. במקרים רבים מספיק לתרגל אותם, ללמד, לנדנד.... וזה עובד. לעיתים יש צורך בתרופות מייבשות. התרופות לא מייבשות נוזלים באוזן, אך כשהמערכת עובדת כמו שצריך ומקנחים טוב, ועוד מוסיפים פמפום כמה פעמים ביום - אפשר לאוורר את האוזניים. כלומר - השפעה יותר עקיפה של התרופות. ישנם כמובן מקרים של נזלת אלרגית, חסימה בשל שקד שלישי מוגדל או חסימה על רקע אחר - וזה כבר נושא לברור שלם של אא"ג. בברכה,
נזלת חורנית, הבן שלי כיום בן 13:1/2 וסובלת מנזלת חורנית , הטיפול האחרון שהוא קביל ליבוש הנזלת, היה לורסטין, וזה לא עזר. הוא אחרי שני נתוחים, הניתוח הראשון היה "פוליפים" בגיל 3 שנים. והנתוח השני היה "פיאס" בגיל 10 שנים. עד היום הוא סובל מנזלת ירוקה, קשה לו לנשום נוחר מאוד חזק. אם שי פתרון לבעיה של בני השמח מאוד לשמוע . תודה.