טיפול באף סתום ומכור לטיפות פרואף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

18/01/2000 | 19:24 | מאת: "הסתומה"

שלום, מזה שנים אני סובלת מאף שנסתם לסירוגין, ובעיקר בלילה ומשתמשת ב"פרואף". בבדיקות נאמר לי שיש היצרות של עצם האף, או מערות האף (איך שזה נקרא) ואין לכך פתרון אלא ניתוחי, בו ירחיבו את אותה היצרות. מאחר וזה נשמע מפחיד ולא סימפטי, ברצוני לדעת האם טפול בלייזר לכך אפשרי וכן האם המושג ששמעתי : "קונחותומי" מתיחס לסוג ניתוח כזה באף?? תודה, מ-"הסתומה" 18.1.00

21/01/2000 | 14:14 | מאת: יואל שניאור - נטרופת

שלום! לפני ניתוח תוכלי לנסות תכשירים הומאופטיים יעילים מאוד ולא ממכרים כמו התרופות כגון: FRIVENT או LUFFEEL של חב' HEEL וישנם עוד אמצעים כגון שמנים ארומטיים כגון: אקליפטוס, מנטה, ניאולי ועוד.... בהצלחה!

31/01/2000 | 20:22 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום רב, ראשית כדאי לברר ביסודיות מדוע האף סתום דוקא בלילה,  למשל האם את סובלתמסוג מסוים של אלרגיה או דלקת סינוסים, בהם הטיפול הוא תרופתי ולא בהכרח ניתוחי. שימוש ממושך בטיפות דוגמת פרואף גם הוא יכול להיות סיבה לאף סתום, זאת מאחר שהשימוש בהם גורם להתמכרות רירית האף ולתחושת אף סתום ללא הטיפות, גם לכך פתרון חלקי וזה על ידי שימוש בתרופות שאינן גורמות להתמכרות או להפרעה ברירת האף. ישנם מקרים שבהם רופא אאג מאבחן סטייה אנטומית במבנה האף הפנימי  והתיקון הוא אכן ניתוחי בלבד.קיימים מספר ניתוחים לשם כך- קונכוטומיה הוא אחד מהם. לסיכום-עלייך להחליט ביחד עם הרופא המטפל איזה מהבעיות שהזכרתי מתאימות  למצבך ולפיכך לבחור את הטיפול. בהצלחה.

מנהל פורום אף אוזן גרון