פטריה בלשון?!?!?!?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

12/01/2000 | 09:32 | מאת: הלשונאית

בימים האחרונים הלשון שלי צהובה ונראית כאילו יש עליה פטריה עבה ומפחידה. מה זה? ממה זה בא? איך אפשר לטפל? הצילו!

12/01/2000 | 10:16 | מאת: המתעטש

מה? מעולם לש שמעתי על דבר כזה - היתכן?

12/01/2000 | 22:50 | מאת: דר' גרינבאום משה

ללשונאית היקרה ! התיאור שאת מתארת איננה ברורה דיה אך אנסה להתיחס בכללות לתופעות כגון זו ! על הלשון מופיעות לעיתים תופעות של דמויות של יבשות או ארצות או עננים ולעיתים עם דמיון די מפותח ניתן לראות גם דמויות פטריות . לא מדובר במחלה פטריתית חס וחלילה אלא בתגובה על רקע חיסוני עצמי או אלרגיה למוצר מזון מסויים או אפילו תופעה הקשורה במתח נפשי שגוררת היעלמות של האזור המחוספס המכוסה מעין שערות לבנות או בליטות על גבי הלשון תופעות אלו נודדות ממקום למקום על הלשון ומכונות "לשון גיאוגרפית " ! אין מדובר במחלה אלא בתופעה המופיעה אצל רבים ולעיתים בגלל מרכיבים צבעוניים במזון היא גם נצבעת -מה שמשווה לה חזות מפחידה ! אם קלעתי לתיאורך זאת התופעה . ישנה גם תופעה של התנפחות בלוטות רוק זעירות הנמצאות על גב הלשון לממדים גדולים שגם היא עשויה להיראות כפטריה גדולה עם הרבה דמיון מדובר ב:MEDIAN RHOMBOID GLOSSITIS גם תופעה זו חולפת לרוב מעצמה ופיגמנטים יכולים לשוות לה גוון צהוב או אחר אך אין מקום לחרדות ! אם בכל זאת את חוששת המלצתי לך פני לרופא שיניים מומחה לרפואת הפה שיוכל לאבחן את התופעה ולומר לך בודאות מהי !

13/01/2000 | 14:01 | מאת: הלשונאית

הדבר נמשך כבר כשבועיים, ומלווה בטעם חמוץ תמידי. הלשון נראית כאילו צמח עליה דשא דק ורך וקטן בצבע צהוב. בקצה לא, אבל בפנים כן. בסוף הלשון יש התנפחות זוועתית של כמה בלוטות ורודות. כשניסיתי לגרד את זה באמצעות הציפורניים (וסליחה מראש על ההגעלה) - הצלחתי לדקק את השכבה הצהובה. כלומר, זה ירד חלקית. רוקח נתן לי דקטקורט (בלי להסתכל). אז האם עכשיו זה נשמע לך יותר כפטרייה? אני אלך לרופא... אבל עד שאלך, אשמח לשמוע את דעתך. תודה.

19/06/2001 | 04:25 | מאת: :(javascript:businesscard(25

;

19/06/2001 | 04:26 | מאת: (javascript:businesscard(25

/

מנהל פורום אף אוזן גרון