כאבים בתוך האף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

10/08/2000 | 23:55 | מאת: amos

בשבת האחרונה התעוררתי עם כאב באף, כאב של כאילו אגרוף שניתן לי במהלך הלילה, מכיוון שאישתי היא מלאך טוב אני יוצא מנקודת הנחה שהיא לא החטיפה לי במהלך הלילה(בצחוק), אבל חששתי שאולי קיבלתי מכה מהקיר, אבל מוזר לי שלא התעוררתי מזה. הכאבים המשיכו לאורך כל השבוע, בעיקר כשאני נוגע באף, לקראת סוף השבוע יכולתי למקם את הכאב בצד ימני עליון של האף וקצת נפיחות בחלק זה. כשאני נוגע באזור הכאב זה גורם לי לדמוע ולהתעטש. קשה לי עדיין להגדיר עם הכאב מעצם האף או שזה מעל. לתשובתך אודה. עמוס

15/08/2000 | 00:03 | מאת: ד"ר נתן שלמקוביץ

עמוס שלום מאחר שחלפו 4 ימים מאז שאלתך וטרם קיבלת תשובה אני מרשה לעצמי להתערב. התאור שלך מתאים מאוד לפצע (יתכן מזוהם) בחלל האף (אתה מחטט עמוס?). אין לזלזל במצב זה שכן הניקוז הורידי מאיזור האף הינו לאיזור המוח. לכן אני ממליץ לך לפנות בהקדם האפשרי לרופא א.א.ג לשם קבלת טיפול מתאים. רפואה שלימה

16/08/2000 | 20:37 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום עמוס ברור שתשובתי לא יכולה להיות נכונה או טובה ללא בדיקה ומישוש. כאב כזה עשוי להגרם מבלוטות תת עוריות המצויות בשפע בעור האף - זיהום כאן יביא לאודם חום מקומי ונפיחות שלאט לאט תתמלא במוגלה. אפשרות נוספת היא זיהום מתוך חלל האף שהתפתח כלפי העצם ולוחץ עליה. אפשרות נוספת _ ציסטה מולדת שהיתה כלואה בין עצמות האף והזדהמה. ישנן אפשרויות נוספות פחות שכיחות. אנא פנה לרופא א.א.גרון לבדיקה מקיפה וטיפול. בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון