דלקת אוזניים חוזרת לבן 6 חודשים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

01/01/2000 | 22:21 | מאת: מאיה

שלום ! בני בן 6 חודשים,הפסיק לינוק לפני כחודש בעקבות חזרתי לעבודה. הוא אוכל פורמולה צמחית (איזומיל) ללא תוספות של פירות, ירקות וכו'. מזה מספר שבועות הוא מצונן ולפני כשבועיים אובחנה דלקת באוזן שטופלה במוקסיפן. הטיפול עזר. כארבעה ימים לאחר שסיים לקבל אנטיביוטיקה בדק אותו הרופא ומצא שאין דלקת. לאחר יומיים חזרה הדלקת והפעם בצורה חריפה יותר. כעת הוא מקבל אנטיביוטיקה מסוג Augmentin . שאלותי הן: א. כיצד אנו יכולים לאבחן מראש דלקת אוזניים לפני שהיא מתפתחת לכאבים וללילות של צווחות? ב. ידוע לי שאנטיביוטיקה רק מחלישה את מערכת החיסון והדלקת עשויה לחזור שוב ושוב עם סיום הטיפול האנטיביוטי. באילו דרכים אפשר למנוע דלקות חוזרות? והאם יש טיפול אלטרנטיבי יעיל ובטוח לאנטיביוטיקה ? ג. בעוד מספר ימים (יום לאחר סיום הטיפול באנטיביוטיקה) אמור בני לקבל חיסון של גיל 6 חודשים. האם כדאי להמתין עם החיסון ולדחות אותו ובאילו תנאים רצוי לבצע אותו? תודה :-)

04/01/2000 | 07:55 | מאת: יואל שניאור - נטרופת

מאיה שלום! א. אני ממליץ לך לדחות את החיסון!!!!! ב. לאבחן "יודע" רק רופא עם רשיון. ובכל מקרה הינך צודקת לגבי רפואה מונעת. ישנם אמצעים טבעיים מיוחדים לילדים לחיזווק מע' החיסון ואף יש קשר לנפש- איך קיבל בנך את אפסקת ההנקה? האם עשית זאת בהדרגה? או בפתאומיות? ואיך בכלל הוא הרגיש עם זה? לגבי טיפול באוזן קראי בהודעות הפורום יותר מוקדמות על טיפול בנרות הופי. אשמח לעמוד לרשותך, תמיד.

מנהל פורום אף אוזן גרון