טיפול הומאופטי מונע לסינוסיטיס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

10/08/2000 | 17:12 | מאת: גיא

בתור אחד שסובל בערך פעמיים שלוש בשנה מסינוסיטיס ניסיתי טיפול הומאופטי אשר בו לקראת החורף מטפטפים לאף טיפות של לופה שהומסה במים רותחים. מה שהדבר יוצר זה גירוי חזק מאוד אשר בעקבותיו כל הסינוסים מתרוקנים מכל שאריות הנזלת ואז מתחילים את החורף אם מערות נקיות ומקטינים את הסיכוי להתפתחות סינוסיטיס. האם הטיפול הזה מוכר והאם יש סיכון כלשהו בו. תודה

16/08/2000 | 20:27 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום גיא מערכת הסינוסים איננה ביב שפכין המחייב ניקוי והרחקת לכלוך מתוכו. מדובר במערכת מורכבת ומסובכת מבחינת פעילות שדורשת פקטורים רבים כדי לשמור על בריאותה. ניקוי הנזלת לפני החורף איננו ערובה לבריאות הסינוסים, רוב האנשים אינם עוברים טיפול 10000 שכזה ועם זאת חיים ללא זיהומים. כל חמר שיגרום להתכווצות ריריות יביא לתוצאה שציינת, ממש כל חמר, נסה למשל לשאוף אמוניה, לשתות סודה מאד קרה, לאכול חזרת חריפה והנה לך טיפולים הומאופתיים.... מאחר שאינני מכיר את הרכבו הכימי של החומר בו השתמשת קשה לי לאמוד נזק אפשרי אך זכור - גם חמרים טבעיים מזיקים ! בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון