ריח בפה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

01/12/2000 | 01:05 | מאת: דנה

שלום, לאחרונה כל בוקר אני מתעוררת עם נחיר סתום אחר והרגשה של גודש בחיך העליון וכן צרבת קשה בבוקר ואי נעימות במשך היום, יש גם לציין שיש לי גם ריח רע מהפה, כיצד ניתן לטפל בריח (עשיתי בדיקת שיניים ואים לי בעיות), תודה מראש.

01/12/2000 | 20:03 | מאת: א.א

גם אני סובל מריח רע בפה .כיצד ניתן לפתור את הבעייה. ניסיתי דרכים שונות.

01/12/2000 | 22:25 | מאת: ד"ר ארז בנדט

בראש ובראשונה לפנות להבדק. המקור יכול להיות שיניים, הצטברות שאריות בשקדים, ליחה שמטפטפת מאחורי האף (לפעמים בגלל סינוסיטיס כרונית, גוף זר וכו), מיצי קיבה שעולים לגרון, כיס בושט (דיברטיקל) שנשארים בו שרידי מזון שלא מתפנים לקיבה, ליחה מוגלתית ממקור ריאתי, פטריה.... ריחות אפייניים מיוחדים יכולים להיות בסכרת (אצטון) מחלת כליה (אמוניה) מחלות כבד שום :) (יכול להיות מופרש בנשימה עד 24 שעות לאחר אכילתו מעניין שבחלק מהמקרים החולה חש את הריח אך לא אדם אחר

11/12/2000 | 00:16 | מאת: ד"ר גרינבאום משה

שאלה זו עולה לעיתים קרובות בפורום זה ברשותך אמחזר עבווך את התשובה המפורטת שהשבתי בעבר : סיבות רבות לריח רע מהפה HALITHOSIS בלעז ! הסיבות הנפוצות ביותר לריח רע הן מחלל הפה כלומר מבקטריות התרבות בכיסי החניכיים או בחללים בשיניים או על רירית הפה הלחי והלשון (בתוך השערות הקטנטנות של הלשון ) . ולכן יש תחילה לדאוג לבדיקה אצל רופא שיניים למלא את החללים בשיניים או מתחת לסתימות ישנות ולרפא את החניכיים ע"י טיפול של הורדת אבנית וצחצוח שיניים קפדני לפי כל ההוראות כולל חוט דנטלי קסמי שיניים וומברשות קטנות הנקראות INTERSPACE ע"מ להסיר את רובד החידקים מכל האיזורים (דלקת חניכיים מדיפה לעיתים ריח של רקב וגאזים לא נעימים שנוצרים ע"י החידקים בסביבה חסרת חמצן). לאחר מכן מומלץ לצחצח במברשת עדינה את הלשון והצד הפנימי של הלחי בשני הצדדים (זהירות ! זה עלול לעורר בחילה) שם מצטברים חיידקים כנ"ל בנקיקים ברירית הלחי והלשון . באם כל הנ"ל לא עזר - ישנה עוד אפשרות שמקור הריח הוא בחלל הלוע והאף שגם שם יכולים חידקים להתרבות וליצר גאזים כנ"ל וטיפול נכון של רופא אף אוזן גרון יכול אף הוא לפתור את בעיית הריח ! אם כל הנ"ל לא עזר פני לרופא גסטרואינטסטינולוג העוסק במערכת העיכול גם שם ישנן ריריות שבהן יתכן ריבוי חידקים מייצרי ריח רע

מנהל פורום אף אוזן גרון