בקשה לעזרה דחופה - פוליפים באף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

29/11/2000 | 19:37 | מאת: רינה טוויג

שלום רב אמי בת 70 סובלת זמן מה מפוליפים באף דבר הגורם לה לסבל רב בשבוע אחרון המצב החמיר והיא איננה יכולה לנשום בכלל דרך האף. היא סובלת מאסמה וכך שהבעיה הופכת להיות לבלתי נסבלת. בפנייתה לרופא א.א.ג הומלץ לה לעבור ניתוח להוצאת הפוליפים . קביעת התור היה לסוף פברואר. היות וסבלה רב פנינו למדיקל סנטר והם יעשו את הניתוח באמצע דצמבר (דרך מושלם) להלן התרופות שהיא משתמשת: ביקוטייד באף ומשתמשת במי מלח כמו כן סרבנט לאסמה פליקסוטייד בפה שאלתי היא: האם יש משהו שעלי לשאול את הרופא המנתח לפני עשיית הניתוח היות וזו בעייה חוזרת על עצמה האם יש פתרון אחר כמו הרחבה של תעלות האף? היא עברה הוצאה של פוליפים לפני 7 שנים האם יש גישות שונות להוצאת הפוליפים? היא מתלוננת שיש לה כאבי בקיבה מרוב מאמץ לנשום האם יש קשר? מה אפשר לעשות בינתיים כדי להקל על סלבה הרב??ללא כל יכולת לנשום דרך האף וגם לפעמים דרך הפה בגלל האסמה??? תודה מראש !!

01/12/2000 | 07:12 | מאת: ד"ר ארז בנדט

פוליפים באף נוטים לחזור. כדי להקטין את הסיכוי להישנות או להגדיל את המרווח בין הניתוחים החוזרים רצוי להשתמש במשאפי סטרואידים לאף. ניתן לבצע ניתוח מוגבל לכריתה מקומית של הפוליפים באף לצורך הקלה סימפטומטית אך כיום מקובל יותר לבצע ניקוי אנדוסקופי "יסודי" יותר כולל ניקוי הסינוסים שמהם יוצאים הפוליפים. אני מניח שעברה CT שיכוון את המנתח לניקוי האיזורים הבעייתיים. כהקלה מיידית וכהכנה לניתוח מנתחים רבים נותנים קורס קצר של סטרואידים בכדורים או בזריקה. אם אין הוראת נגד כמובן! עשוי לגרום לכווץ הפוליפים ולהביא להקלה כמעט מיידית

מנהל פורום אף אוזן גרון