ליחה או נזלת מטפטפת מהאף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

29/11/2000 | 14:42 | מאת: ס.

שלום רב! אני סובלת כ-25 שנים מנזלת המטפטפת מהאף.עשיתי בדיקות לאלרגיה אבל מתברר שאני לא אלרגית לשום דבר .עשו לי בדיקת דם וגם לא מצאו שום דבר .הדבר מאוד מפריע לי ואני כל הזמן צריכה לדאוג שממחטה תהיה צמודה אלי . שאלתי מה ניתן לעשות ? האם דבר זה גורם לריח לא נעים ? בתי אף היא אלרגית ,מתברר לאחר בדיקות שהיא אלרגית לקרדית האבק . איך ניתן לטפל בזה והאם אפשר להירפא מזה? הרבה תודה.

29/11/2000 | 18:49 | מאת: ד"ר ארז בנדט

יש סיבות נוספות לנזלת כרונית מלבד אלרגיה. למשל נזלת וזומוטורית. אם הנזלת מוגלתית ייתכן ומדובר בסינוסיטיס כרונית. בכל מקרה כדאי להבדק ע"י מומחה אאג כדי שתהיה אבחנה (בחלק מהמקרים אכן אין אבחנה חד משמעית) והטיפול בהתאם לאבחנה.

מנהל פורום אף אוזן גרון