בעיות שמיעה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

28/11/2000 | 09:49 | מאת: ה.

שלום רב לפני כשנתיים סבלתי מדלקות אוזניים חוזרות ונשנות לתקופה של כ- 8 חודשים. מאז חלה אצלי ירידה בשמיעה, בעיקר באוזן ימין. עברתי מספר בדיקות אצל רופאי א.א.ג שלא מצאו שום דבר חריג, ומספר בדיקות שמיעה שהראו שאני אכן סובלת מירידה בשמיעה באופן קבוע (גם כשאין לי דלקת אוזניים). נאמר לי שהירידה בשמיעה ממנה אני סובלת היא מלידה. קביעה זו נראית לי "תמוהה" במקצת כיוון שלא יתכן שלא שמתי לב שאני לא שומעת טוב 20 שנה.. האם יתכן שהירידה בשמיעה חלה בעקבות הדלקות? תודה רבה.

29/11/2000 | 00:12 | מאת: ד"ר ארז בנדט

א. כן ב. אני מניח לאור האבחנה של "ליקוי שמיעה מולד" שמדובר בליקוי תחושתי-עצבי. האם בוצע בירור מלא כולל BERA ו/או MRI?

29/11/2000 | 09:29 | מאת: ה.

שלום. קודם כל, תודה על התשובה. לא עברתי בדיקות אלה. האם עלי להתעקש ולבקש לעשות אותן עכשיו? האם ניתן עוד לשפר את המצב? נאמר לי שזו הקביעה עקב הצלילים שאותם איני שומעת. תודה רבה.

מנהל פורום אף אוזן גרון