סרטן על מיתרי הקול

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

25/11/2000 | 22:39 | מאת: ראובן

מהם דרכי הטפול , סיכויי ההחלמה והסכנה לדיבור

25/11/2000 | 22:47 | מאת: ד"ר ארז בנדט

הנושא רחב וממלא פרקים שלמים בספרי הלימוד ושאלת שאלה כללית מדי ולא ממוקדת. בכ"ז אנסה לענות בקצרה אם סרטן מיתרי הקול מתגלה בשלב מוקדם (ממוקם למיתרים בלבד), כפי שאכן קורה במקרים רבים בגלל הסימפטום של צרידות שמתבטא מוקדם, אזי סיכויי החלמה מצוינים ועומדים על 90%+ . הטיפול יכול להיות קרינתי או כירורגי וסיכויי ההצלחה שווים. בשלביו המוקדמים סרטן מיתרי הקול לא נוטה לשלוח גרורות. בשלבים מתקדמים יותר ואם המחלה מתפשטת מעבר לגרון ו/או שולחת גרורות לקשרי הלימפה בצוואר ו/או מרוחקות - סיכויי ההחלמה יורדים כצפוי. במקרים אלה טיפול הבחירה הוא ניתוחי והקרינה עשויה להשלים את הטיפול.

01/12/2000 | 23:20 | מאת: ראובן

מהם דרכי הטיפול לאחר גרוד הרירית והשכבה הסרטנית מעל מיתרי הקול כשמדובר במוקד גידול שאינו שטחי ושחדר לעומק.

מנהל פורום אף אוזן גרון