בדיקת שיווי משקל

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

01/08/2000 | 21:47 | מאת: ענת

שלום רב! קיבלתי הפנייה ע"י רופאת א.א.ג לבדיקה - eng. נאמר לי ע"י הרופאה שזאת בדיקה לא נעימה. מה זאת אומרת? מה תהליך הבדיקה? אני רק יודעת שהיא באה לבדוק את שיווי המשקל. תודה.

08/08/2000 | 00:37 | מאת: אוזן

ענת שלום אומנם אינני רופאה רק חולה אבל.... גם אני הופנתי ונאמר לי שמחברים חוטים כמו ב-EEG ולעיתים מחדירים מים לאוזניים, בנוסף לעיתים ישנו כסא שמסתובב במהירות תלוי בסוג הבדיקה.

09/08/2000 | 19:28 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום ענת זוהי בדיקה לא כואבת וחשובה שתפקידה להעריך את תפקודי מערכת שווי המשקל, ולקבוע האם בעייה קיימת מקורה באוזן הפנימית או במערכת העצבים במרכזית. רוב הבדיקה איננו מסובך, הנבדק מחובר ל 4 אלקטרודות סביב עיניו ומתבקש לעקוב אחרי נקודת אור שמרצדת על הקיר, הנבדק מופל מישיבה לשכיבה ולהפך, ועוד תמרונים שמנסים לעורר תגובות פתולוגיות של המערכת. החלק הלא נעים בבדיקה הוא שטיפה של האוזן במיים קרים ובמיים חמים, השטיפה גורמת לסחרחורת שנמשכת מספר דקות ולתחושת בחילה. לא יותר מזה. חשוב שלא לקחת תרופות נוגדות סחרחורת או לשתות אלכוהול לפניהבדיקה. כדאי להוועץ עם רופא א.א.גרון לגבי תרופות אחרות שניטלות על ידך - לפני הבדיקה עצמה בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון