אודיוסקלרוזיס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

30/07/2000 | 22:56 | מאת: יקיר גרפינקל

הייתי מבקש לדעת האם לאחר ניתוח ספדקטומי ושיפור השמיעה ייתכן ותהיה ירידה נוספת ברמת השמיעה והאם ניתן למנוע הדרדרות נוספת של השמע?

09/08/2000 | 19:05 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום יקיר. לאחר ניתוח סטפדקטומי תתכן ירידה בשמיעה משתי סיבות עקריות : א. המשכות התהליך הפתולוגי בתוך האוזן הפנימית, מקום שאליו הניתוח לא מגיע. ב. כשלון של הפרוטזה המושתלת בניתוח. את התהליך הראשון ניתן לנסות לעצור על ידי שימוש במלחים מכילי פלואור, את התהליך השני ניתן לתקן על ידי ניתוח חוזר. חובה להבדק ולבצע בדיקות שמיעה אצל א.א.גרון בכל מקרה לאחר הניתוח. האפשרות השלישית שלא שאלת עליה אך לצערי קיימת היא התחרשות מוחלטת מייד לאחר הניתוח , אני מניח שלא זה המקרה ולכן אין מקום שאפרט. לסיכום : פנה לא.א.גרון לצורך ביקורת והתייעצות להמשך טיפול בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון