כאבי אוזניים לבן שנה וארבעה חודשים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

19/12/1999 | 22:12 | מאת: אור

שלום, שמי אור ,יש לי ילד בגיל שנה וארבעה חודשים,שסובל בחצי שנה אחרונה מדלקות אוזניים ,שלא עובר לא.אני מישתמשת ב-טיפות דיזורן,האים טוב להישתמש ללא הפסקה בטיפות,וגם באנטיביוטיקה,לפי הוראת רופא, מה עלי לעשות במצב כזה?. בנוסף הוא סובל גם מנזלת לעתים קרובות, ושיעול קבוע עם ליחה. כיצד לנהוג במצבים כאלה. אשמח מאוד לקבל תשובה בתודה אור.

19/12/1999 | 22:20 | מאת: יואל שניאור - נטרופת

אור שלום! זוהי התכתבות ממש בזמן אמת! קיראי בבקשה הודועות קודמות בפורום בשובות שלי ויהיה לך את התשובה: א. נרות הופי. ב. יש לבדוק את התזונה של בנך - האם ישנו גורם אלרגני כגון: מוצרי חלב, פירות הדר וכד'. ג. חיזוק מע' חיסון ע"י תוספי מזון המיוחדים לילדים. ד. שימוש בשמן לבנדר - טיפטוף לאוזן עם שמן זית מחומם. ואני מעריך שאם בנך מקבל אנטיביוטיקה השילשול יהיה בדרך ואיתו יופיע גם תפרחת חיתולים קשה יותר מהרגיל ולזזה יש פיתרון עם מריחת שמן לבנדר או שמנים אחרים. בהצלחה ורק בריאות!

25/12/1999 | 09:55 | מאת: דר' שלמה ו' מאיר

לאור שלום, הילד שלך לוקה קרוב לודאי בזיהום ויראלי בדרכי הנשימה העליונות. מדובר במחלה נפוצה מאוד אצל ילדים קטנים. המחלה פוקדת לרוב את הילד הראשון במשפחה כאשר הוא יוצא מהסביבה המוגנת של הבית ועובר לפעוטון, בו הוא נדבק ע"י חבריו החדשים. הילד השני במשפחה וכל אלה שיבואו אחריו יקבלו את המחלה בתור "מתנה" מאחיהם הגדולים. המחלה מתבטאת בנזלת, שעול ופליטת כיח. גם האוזנים יכולות להיות מעורבות בזיהום הנגיפי. לפעמים מוצאים אודם קל בתופית ונקבעת האבחנה של הצטברות נוזלים באוזן התיכונה. אין לערבב מחלה זאת בדלקת אוזן חדה, אשר מלווה בכאב אוזניים חזק מאוד, עליה בחום הגוף ואודם בולט בתופית האוזן. במחלות הויראליות אין מקום לטפול באנטיביוטיקה וגם טיפות אוזניים אינן יכולות להועיל. אצל הילדים הקטנים נתן לראות אפילו תועלת בזיהום הויראלי, כי הוא מעורר לפעולה את מערכת החיסון, שעדין אינה מפותחת דיה בגיל הרך. המחלה מראה לרוב רגיעה באביב ובקיץ ושוב גוברת בחודשי הסתיו והחורף. רוב רובם של הילדים מחלימים מהמחלה לחלוטין בגיל שש-שבע שנים. בקשר להצטברות הנוזלים באוזניים: הנוזלים עשויים להיספג מאליהם בפרט בעונה החמה כאשר המחלה רגועה יותר, אך הנוזלים באוזניים יכולים גם לא להיספג והדבר יגרום לירידה בשמיעה. במקרה זה צריך להיוועץ ברופא אף, אוזן וגרון בעניין הטפול. בגיל הרך ניתן להשתמש בטיפות אף ב-"תמיסת מלח פיזיולוגית", שאפשר לקנות בבית מרקחת. אין להשתמש בטיפות אף אחרות אלא בהמלצת רופא בלבד. בברכה.

25/01/2000 | 16:57 | מאת: מלי

בני עבר בדיקת שמיעה בעקבות בעיות דיבור (לא הופנתי ע"י אף אחד, אלא אינטואיציה אישית) ומסבתר כי אכן יש בעית שמיעה (50 דציבלים) ולאחר בדיקה אצל רופא אף אוזן הוחלט כי הילד צריך לעבור ניתוח דחוף - לשים כפתורים . שאלתי היא האם יש דרך נוספת לניקוז נוזלים או שאין ברירה וחייבים להרדים הרדמה מלאה ולנתח את הילד והאם לאחר הניתוח התופעה עלולה לחזור שוב??? אשמח לקבל תשובה דחופה. הניתוח בתאריך 15.2.00 .

מנהל פורום אף אוזן גרון