סינוזיטיס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

18/12/1999 | 18:05 | מאת: דבורה ספר

האם סינוזיטיס יכול לגרום להפרעה בראייה?

19/12/1999 | 22:59 | מאת: יואל שניאור - נטרופת

שלום! ההגיון אומר שאם יש לחץ באיזור מצח-אף ובחלק הפנימי של העין מן הסתם כתוצאה מההצטברות והלחץ יתכנו קצת הפרעות בעיניים ואני מעריך כי זה יהיה באופן זמני בלבד וההתמקדות שלך צרכיה להיות בטיפול בסינוסיטיס אם בדרך קוונציונלית או טבעית! בהצלחה.!

21/12/1999 | 21:42 | מאת: דר' שלמה ו' מאיר

לגב' ספר שלום, סינוסיטיס או דלקת גתות האף, אינה גורמת להפרעה בראיה, כל עוד הדלקת מוגבלת לגתות. סביב לארובת העין ערוכות שלוש גתות: גת הלסת , גת הכברה וגת המצח. במקרים מסוימים עשויה דלקת המתהווה בגתות להתפשט לתוך ארובת העין ולזהם את תוכנה. במקרה זה נשקף סיכון רציני לכושר הראיה של החולה, והחולה חייב להיות בהשגחה ובמעקב גם אצל רופא עיניים. המדובר בסבוך חמור מאוד עד כדי סיכון החיים בגלל האפשרות של התפשטות התהליך הדלקתי לכוון המוח. הודות לשימוש בתרופות אנטיביוטיות הסבוך נדיר. המדובר במחלה קשה מאוד ורק מטפלים בה בבית חולים תוך כדי טפול אנטיביוטי לתןךהוריד או בניתוח, הכל לפי הצורך. ילדים קטנים נוטים יותר להתפשטות הדלקת מגתות האף ובמיוחד מגת הכברה לארובת העין. הדלקת גורמת לבצקת בעפעפיים, בצקת ברקמות בתוך הארובה, היווצרות מורסה בתוך הארובה, דלקת בעצב הראיה ובעצבים ובשרירים האחראיים על הנעת גלגל העיניים. קימת גת רביעית, גת היתד, שאין לה כל קשר אנטומי לארובת העין. אך בדופן הצדדית של גת היתד עובר עצב הראיה, וכך נוצר הסיכון שדלקת בגת היתד תגרום להפרעה בכושר הראיה עקב התפשטות הדלקת לעצב הראיה. גם סבוך זה נדיר. לסכומו של דבר: כל עוד דלקת גתות האף אינה מסתבכת לא נשקפת סכנה לכושר הראיה.

מנהל פורום אף אוזן גרון