C.M.V

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

17/11/2000 | 21:39 | מאת: דידי

שלום יש לי בת בגיל 5 וכאשר היא נולדה אובחן כי היא נדבקה במהלך ההריון בC.M.V במשך כל השנים הילדה הייתה במעקב היתפתחותי שכלל גם בדיקות שמיעה אחת לשנה בבדיקה שנערכה לה השנה התברר לנו כי ישנה ירידה משמעותית בשמיעה באוזן ימן כ- 75DB כעט כחודש לאחר הבדיקה אני מרגישה כי יתכן וקיימת גם בעיה באוזן שמאל מאחר והילדה צועקת ולא עונה כשקוראים בשמה (רק לקול רם מהרגיל) לשאלתי . האם יש קשר בין הוירוס לבין הבעיה באזניים? האם ניתן לטפל כאשר הפגיעה היא עצבית?

25/11/2000 | 23:53 | מאת: ד"ר ארז בנדט

ייתכן קשר. ידוע כי CMV מולד עלול לגרום לחרשות. אם זאת תארת בעיה של ירידת שמיעה ידועה באוזן אחת וכעת ייתכן התווספה לה ירידת שמיעה באוזן שהייתה תקינה עד כה. ייתכן שמקור הבעיה הרבה יותר בנאלי כגון נוזלים באזניים שמחמירים ליקוי שמיעה עצבי קל-בינוני. בראש ובראשונה פנה להבדק ע"י מומחה אאג + בדיקת שמיעה. אם הפגיעה עצבית בלבד וסף השמיעה ירוד באפן משמעותי אזי יש להרכיב מכשירי שמיעה.

מנהל פורום אף אוזן גרון