שאלה-טיניטוס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

16/11/2000 | 14:04 | מאת: שלומי

שלום שתי שאלות בנושא: 1. האם יתכן טיניטוס ללא שנצפה בבדיקה אובדן שמיעה, כלומר עד כמה נפוץ טיניטוס,ללא אובדן שמיעה, במיוחד באוכלוסייה הצעירה יותר. 2. יש לי זמן מה טיניטוס, אבל אני לא יכול למקם אותו לאוזן כזו או אחרת, זה כאילו צפצוף "בראש" לא בא מכיוון אוזן ספציפית. האם זה אומר שזה לא מקורו באוזן? מה זה אומר? (בדיקת שמיעה תקינה)

19/11/2000 | 23:15 | מאת: יולי

שלום! חפש בראש העמוד טינטוס וראה ים בתשובות כולל הצעות טיפול! במידה ולא יענה על סיפוקך אשמח להרחיב!

23/11/2000 | 18:10 | מאת: עמנואל

נכון שיש "ים של תשובות", אבל איזהו "הגל הנכון" אשר בו אפשר למצוא תשובה מרוכזת/מסכמת של הבעיה, ושל הטיפול הטוב ביותר בה?... בתודה מראש ! עמנואל.

25/11/2000 | 19:07 | מאת: ד"ר ארז בנדט

1. כן. לא כ"כ נפוץ אך בהחלט קיים. 2. כפי שאנו מבינים חלק ממקרי הטיניטינוס זוהי מעין גריה או הפרעה באיזון/הולכה במסלולי השמיעה החל מהאוזן ועד למוח. במרבית המקרים מתחילה התופעה אמנם בפגיעה כלשהיא באוזן עצמה אך תתכן גם הפרעה במסלולי ההולכה (עצב השמיעה ואפילו במוח עצמו). יש אפילו מקרים שהצפצוף מופיע במצבי לחץ נפשי ולפעמים בבעיות של עמוד שדרה צווארי. אם הטיניטוס אכן עקבי ונמשך מזה זמן, אפילו בנוכחות בדיקת שמיעה תקינה, אני ממליץ להוסיף בדיקת BERA - בדיקת פוטנציאלים מעוררים מגזע המוח.

מנהל פורום אף אוזן גרון