דלקת גרון = CMV?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

25/07/2000 | 13:05 | מאת: מיכל

שלום ד"ר גוב ארי, אני בת 29, ובימים אלו מנסה להיכנס להריון שני. בהריון הקודם לפני למעלה משלוש שנים היו לי נוגדני IgG. אני מבינה מזה שיש לי חיסון כלשהו אך אי אפשר לסמוך עליו. מזה יומיים אני סובלת מכאבי גרון והשקדים נפוחים (אגב, אני סובלת די הרבה מדלקות ויראליות בגרון, ופעם בשנה או שנתיים גם חיידקיות). האם להימנע מכניסה להריון כל עוד לא עשיתי בדיקת דם? האם אני אמורה לחשוש מכל דלקת גרון? בתודה, מיכל.

25/07/2000 | 15:49 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום מיכל דלקות גרון נגרמות בדרך כלל מזיהומים וירליים ולא מזיהומים חיידקיים. השכיחות לזיהום בוירוס שציינת נמוכה, ובמיוחד אם חווית זיהום כזה בעבר. מאחר שהשכיחות לזיהום חוזר בוירוס איננה אפס ממוחלט, כדאי, ולו בשביל השקט הנפשי לקחת בדיקה סרולוגית לאחר הזיהום בגרון ולשלול CMV. אני בטוח שישנם הרבה רופאים שהיו מוותרים על הבדיקה אך שוב, כדי להיות שקטים כדאי לבדוק. בהצלחה.

26/07/2000 | 11:24 | מאת: דוד יהודה

שלום ד"ר, גם אני סובל הרבה מהגרון, ובדרך כלל מטופל באנטיביוטיקה (רפפן או מוקסיפן), לאחרונה אני מוצא בבוקר גם שאריות אוכל שנאספו בשקדים, מה זה בדיוק CMV ? ומה השיקולים להסרת השקדים? בתודה, יהודה דוד

מנהל פורום אף אוזן גרון