מחלת גויטר

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

14/11/2000 | 07:32 | מאת: Elena

שלום! אחרי בדיקות, קבעו הרופאים שאני סובלת ממחלת גויטר, קשרים על בלוטת התריס. הבלוטה עצמה מתפקדת בסדר. האם הגושים האלה יכולים להפוף לסרטניים? יש תיעוד בספרות הרפואית על מקרים כאלה? אמרו לי שאין לי מה לדאוג, ובכל זאת, רציתי "לשמוע" כאן עוד דעה על הנושא. תודה.

29/12/2001 | 02:27 | מאת: מיה

שלום אלנה, האם קיבלת תשובה לשאלתך? אצלי הופיעו גם כן לאחרונה 2 קשרים לפחות על ב' התריס - יתכן כי מדובר בגויטר, ואני מעוניינת באינפו'. מיה

28/07/2007 | 09:39 | מאת: רונה

אני סובלת מצרידות ומשיעול יבש לעיתים קרובות. רופא א.א.ג. הפנו אותי לבצוע US של הבלוטה . ההערה והסיכום מתוצאות הבדיקה היתה " חשד לגויטר" אני לא סבלתי בעבר מבעיות בבלוטת התריס והייתי רוצה לדעת מה היא המחלה הזאת המון תודה

14/05/2009 | 07:08 | מאת: elena

לפי מיטב הבנתי, ולפי כל הבדיקות שעברתי, כולל ביופסיה, במחלת גויטר מה שמפריע הוא הגורם האסתטי: זה גדל ורואים את הזה מרחוק. כיוון שבסופו של דבר צריך לנתח, כדאי כמה שיותר מוקדם. הניתוח הוא קל, כי לא נכנסים עמוק, הבלוטה היא די חיצונית. הניתוח לא אורך הרבה זמן. לא מוציאים את כולה, את זה עושים רק במקרה שמגלים שהבלוטה נגועה בגידול סרטני. הרופאים מעדיפים לשמר חלק ממנה, כי ההורמון שהיא מפרישה הוא חשוב לגוף. כל זה, בתנאי שהיא מתפקדד בסדר. זה היה המקרה שלי: כל בדיקות הדם וגם הביופסיה הצביעו על גידולים הקרוים: גויטר (Goiter) ולא על תת-תפקוד או עודף פעילות של הבלוטה. אני חיכיתי יותר מידי זמן, כי כל הזמן אמרו לי: זה לא סרטן, זה רק עניין אם זה מפריעה לך למראה... ואני חיכיתי עד שכמעט חסם לי את קנה הנשימה. וגם: הבלוטה המוגדלת שלי, דחקה הצידה את קנה הנשימה, לצד ימין במקרה שלי, וזה מקשה מאוד על המרדים להכניס את צינורית עם חומר ההרדמה. אחרי שנים, הבנתי שעשיתי שטות שלא עמדתי על דעתי כדי שיבצעו את הניתוח יותר מוקדם. אבל זה המקרה שלי. פשוט צריך להיות עם האצבע על הדופק. וגם: הרפואה מתקדמת כל הזמן, עבר כמעט עשור מאז הניתוח שלי (השאירו לי חלק והוא גדל שוב!) ועכשיו יודעים יותר, עם טכניקות יותק מודרניות. הייתה מחשבה לנתח שוב, כי עכשיו זה גם לא סימטרי, אבל פרופסור מלומד וידוע קבע שלא: המקום כבר לא "בתול" כהגדרתו, ולא כדאי לנגוע. שם בצוואר יש המון כלי דם גדולים וחשובים שמובילים דם וחמצן למוח, וגם עצבים...שחס חלילה...

מנהל פורום אף אוזן גרון