מלת הפה והטלפיים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

12/11/2000 | 15:08 | מאת: יניב

בתי בת השנה ושלושה חודשים סובלת מפצעים בפיה (לבנים המכסים את הלשון, החך העליון וכן על החניכיים). ביקור אצל רופא הילדים המטפל הניב את התשובה כי מדובר בזן של חיידקים כגון הרפס (אך לדברין אין זה הרפס), מה גם שחומה של בתי מגיע עד לכדי 40ץ3 מעלות (בעיקר בלילה ולא באופן חד פעמי). לדברי הרופא המצב יכול להחריף, ולהסתבך לדלקת אוזניים וגרון. השאלות שלי הן: 1) האם מדובר במחלת הפה והטלפיים (בין היתר היא סובלת מנזלת ממושכת ומשיעול ליחתי), איך מזהים את המחלה (בדיקות, תסמיניפ אופייניים). 2) האם יש תרופה "לתמיד", במקרה של מחלת הפה והטלפיים, או שהמצב יכול לחזור (כמו במקרה של הרפס)? 3) האם יש טיפול (או לפחות משהו מקל) שניתן לעשות מעבר לדרכים שנוקט רופא הילדים? 4) אמרו לי כי חלב עיזים מקל בצורה משמעותית על המצב של הפה והטלפיים, האם זה נכון? ואם כן, לבתי יש אלרגיה לחלב (לא מאומתת ע"י מבחנים קליניים - לאחר כמה נסיונות עם פרקי זמן ביניהם גילינו כי לאחר אכילת מוצרי חלב בתי סובלת מעצירות, ופריחה), האם אלרגיה לחלב הפרה היא גם לחלב עיזים? תודה רבה יניב

17/11/2000 | 07:33 | מאת: דורון אנגל

ליניב שלום, בתשובה לשאלות 3, 4: 1.לחלב עזים תכונות זרוז החלמה במקרים של פה וטלפיים. לגבי אלרגיה, פנה לפורם זה. 2.לשמן עץ התה תכונות הרגעה והחלמה מהירה של פצעי הפה והטלפיים הנגרמים על ידי הוירוס.יש למרוח מעט עם קצה האצבע 3 פעמים ביום. 3.מאחר ומדובר בתינוק יש לבצע בדיקת רגישות עם מעט חומר על עור הגוף. רפואה שלמה דורון

08/02/2001 | 11:55 | מאת: ראובן

בתי בת שנה וחצי חלתה בפה והטלפיים ואכן גם אנחנו שמענו על חלב עיזים אך כאן ישנה בעיה של פיסטור שכן חלב זה לא מפוסטר. רופא הילדים שלנו מאוד לא המליץ על זה. לעומת זאת מצאנו משחה מיוחדת שעשויה כולה מחומרים טבעיים ותוך יומיים שלושה מרפאת את המחלה. רופא הילדים שלנו מאוד המליץ על זה. את התרופה ניתן להשיג אצל אישה שאביה היה עוזרו של ד"ר וולך (מיסד שערי צדק) תמורת 70 ש"ח והיא גם מדריכה את ההורים איך לטפל. בשמחה אתן את המספר למי שירצה.

מנהל פורום אף אוזן גרון