םטרפטוקוקום g

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

22/07/2000 | 13:42 | מאת: רותם

השאלה האם החיידק הנל' פתוגני? וגורם לדלקות גרון חוזרות,או נמצא בפלורה רגילה ? מי החיידק הנל' בכלל ,ומה תכונותיו? בתודה מראש רותם.

22/07/2000 | 18:53 | מאת: רותם

רותם כתב/ה: ------------------------------- השאלה האם החיידק הנל' פתוגני? וגורם לדלקות גרון חוזרות,או נמצא בפלורה רגילה ? מי החיידק הנל' בכלל ,ומה תכונותיו? בתודה מראש רותם.

25/07/2000 | 15:30 | מאת: eliav23

שלום רותם הסטרפטוקוק הנדון הינו חיידק השייך לקבוצת הקוקים, גרם חיוביים , בעל תכונות סרוטיפיות שונות מקבוצות אחרות מוכרות יותר, כלומר החותם האנטיגני שלו מעט אחר. הוא יכל לחולל מחלות כדוגמאת כל סטרפטוקוק אחר אך איננו שכיח בפלורה של הגרון כמחולל מחלות. המחוללים החיידקיים השכיחים בלוע או שקיימים כפלורה רגילה שייכים דווקא לקבוצה A במידה שתרצי מידע נוסף מקצועי יותר אל תהססי לבקש בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון