פוליפים בחלל האף ובסינוסים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

20/07/2000 | 08:18 | מאת: sarel

בן 33 סובל מפוליפים מגיל 21 עבר 4 ניתוחים האחרונה מסובכת ביותר, להסרת הפוליפים אבך תוך שלשה חדשים הם שבים וצומחים - כיצד ניתן למנוע? מה הסיבה? מעשן ויש לי שני חתולים. האם אני אלרגי? תיתכן סיבה אלרגית? תודה על תשובתך

24/07/2000 | 15:16 | מאת: מחמד אלבדור

הצטננות ונוזלת שלא קשורה לחום או לשפעת , רצופה מזה שבועיים!!!!

29/07/2000 | 15:34 | מאת: sarel

אני מאוד מבקשת מהדוקטור להיתיחס. תודה

28/07/2000 | 02:17 | מאת: sarel

הצילו! מי מבין פה בפוליפים?

30/07/2000 | 19:21 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום sarel אנא שאל שאלה יותר מפןרטת ונשמח לעזור בהצלחה

05/08/2000 | 16:53 | מאת: אלון

שלום, מניסיון אישי, פוליפים גדלים אצלי על רקע אלרגי. משאפי קורטיזון (פלקסונייז, בקוטייד וכו') יכולים לשמור אותם על אש קטנה. כאשר האף סתום למדי, הדבר יכול לגרום לאבדן חוש הריח ולזיהומים בסינוסים עקב חוסר אוורור. ניתוח FESS הוא טיפול רדיקלי שאמור לסלק את מירב הפוליפים מהסינוסים "הנגישים" (עברתי כ- 5 ניתוחים כאלה) אך, הפלא ופלא - לאחר חצי שנה המצב חוזר לקדמותו. הפתרון המועדף עלי כיום הוא טיפול בקורטיזון (כדורים או זריקה) פעם ב 6-10 חודשים, אשר מצמצם את הפוליפים בצורה ניכרת ושמירתם על אש קטנה בעזרת מינון גבוה של משאפים. לקורטיזון יש תופעות לוואי משל עצמו וכנראה נאלץ לחכות לאיזה טיפול גנטי בעניין. בכל מקרה מומחה לסינוסים הוא ד"ר איתן יניב מביה"ח בילינסון ויש לו מרפאה פרטית ברעננה.

30/07/2000 | 19:24 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום מסרת מידע חלקי. בדרך כלל הסיבה לצמיחה מחדש של פוליפים הוא רקע אלרגי או מחלת סינוסים דלקתית כרונית. לעתים מדובר בגידולים. ניתן לברר את השאלה הזו בבדיקה יסודית אצל רופא א.א.גרון, וביצוע מספר מבחני מעבדה פשוטים. במידה שמדובר באלרגיה, ניתוחים אינם הפתרון אלא טיפול תרופתי ממושך.כדאי לברר מה הייתה התשובה הפתולוגית של אותם פוליפים שהוצאו. בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון