נפיחות בבלוטות לימפה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

19/07/2000 | 23:37 | מאת: ענבל

לאורך תקופה של כשנה וחצי קיימות בלוטות נפוחות ומספר בלוטות קטנות נוספות, ניידות, בנות פחות מס"מ אחד, בשני צידי הצוואר. בחודשיים וחצי האחרונים אני סובלת מכאבים חולפים בבלוטות, לעיתים עם הקרנה לאוזניים. מה יכולות להיות הסיבות לקיום בלוטות נוספות לבלוטות הלימפה הגדולות שמתחת לקו הלסת, ומה הסיבה לכאבים? כמו כן, מה ניתן לעשות בעניין? שמעתי כי יכול להיות קשר למי השתיה בישראל. האם זה נכון? אין לי עבר של מחלות, ואני סובלת מאלרגיית קדחת השחת למשך שבועיים עד חודש, בדרך כלל בחודשי מרץ-אפריל.

20/07/2000 | 00:25 | מאת: דר' גרינבאום משה

ענבל היקרה. תחילה לפני שנבדוק את המיים , עדיף שתיבדקי ע"י רופא שיניים טוב לאיתור מוקדי זיהום בפה ובחניכיים ועל ידי רופא א.א.ג. לשלול דלקות בלוע ובמערות הפנים .שם בדרך כלל מקורן שך זיהומים "על אש קטנה " שמתבטאים בנפיחות קלה של בלוטות לימפה .

23/07/2000 | 20:13 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום עינבל מאד לא מקצועי מצדי יהיה לתת לך עצה בהתכתבות , על סמך תיאורייך בלבד. קשריות לימפה מצויות בכל הצואר, בסמוך למבנים בלוטיים נוספים כגון בלוטות רוק או בלוטות אחרות. כדי להבדיל בין מה גדל ומה לא גדל ומה הסיבות, יש להבדק ביסודיות. המקצוע הכוללני העוסק בפתולוגיות ראש וצואר הינו רפואת א.א.גרון. במידה שהרופא הבודק יחליט שמדובר בתגובה זיהומית או אחרת- הוא בודאי יערוך בירור בנושא,כולל הפנייתך במידת הצורך לרופאים יועצים נוספים למשל בנושאי שיניים, עיניים וכדומה. בהצלחה.

14/01/2002 | 23:12 | מאת: קטי

כאשר עוברים צילום CT וההבחנה היא לאחר איתור בלוטת לימפה בצואר בגודל 2 ס"מ וחלק מבלוטות מפוזרים בגודל של פחות מס"מ - ולסיכום מופיע המילה לימפאדנופתיה - מה המשמעות ? אשמח לתגובה מהירה - תודה

מנהל פורום אף אוזן גרון