שקד שלישי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

19/07/2000 | 23:16 | מאת: אביטך

מהו השקד השלישי ואיך הוא משפיע על חיי הילד האם ניתוח מומלץ(בגיל שלוש)

19/07/2000 | 23:18 | מאת: אביטל

אביטך כתב/ה: ------------------------------- מהו השקד השלישי ואיך הוא משפיע על חיי הילד האם ניתוח מומלץ(בגיל שלוש)

23/07/2000 | 20:08 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום אביטל השקד השלישי הוא צבר של רקמה לימפתית המצוי בבסיס הגולגולת מאחורי האף. תפקידו - הגנה וייצור נוגדנים בתגובה למזיקים בהם הוא פוגש בעת הנשימה. הבעייה : השקד השלישי מצוי סמוך לפתח התעלה המקשרת בין לוע האף והאוזן התיכונה, בגילאים צעירים (1-7) הרקמה הזו מאד פעילה וחיידקים המצויים עליה עשויים לטפס אל האוזן ולגרם לזיהומים, או שהרקמה הזו פשוט כה גדולה שהיא חוסמת את התעלה המאווררת של האוזן, וגם גורמת לקשיי נשימת אף, שינה בפה פתוח ונחרות. במקרים אלה, ישנה הורייה לכרות את השקד השלישי. לא הוכחה בעייתיות במערכת החיסון לאחר כריתה, גם הניתוח הוא קצר ופשוט. אני מקווה שההסבר הקצר "פגע" בהצלחה.

מנהל פורום אף אוזן גרון