כאבים באזניים בעת שהייה בגובה.

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

18/07/2000 | 23:07 | מאת: בועז

שלום. אני בן 18 וחש כאבים עזים באזניים המתחילים כשאני עולה לגובה של מעל 400 מ' מעל פני הים בערך ומתמשכים עד שאני יורד מהגובה גם אם הדבר קורה לאחר ימים. הדבר החל לפני מספר שנים (בערך 6). עשיתי CT ובדיקות שמיעה ולחצים. CT ושמיעה תקין. בטמפנו באוזן ימין עקומה מעט שטוחה. מה עושים עם בעייה זו, והאם הדבר ישתפר?

23/07/2000 | 19:57 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום בועז. אתה מציג בעייה של תת תפקוד התעלה האמורה להשוות לחצים בין לוע האף ובין האוזניים. חשוב מאד במסגרת בירור העניין לעבור בדיקת אזניים, בדיקה של האף ובדיקה של לוע האף כולל מישוש הצואר. ישנם הרבה תהליכים חולניים שעשויים להמצא בבדיקה זו, וכמעט לכולם פתרון. למשל, די בכך שישנה סטייה פנימית במחיצת האף, לגרום לקשיים בהשוואת לחצים, נזלת אלרגית, עישון , סינוסיטיס כרונית וגידוילם שפירים בלוע האף - כולם עשויים לגרום לבעייה כפי שתיארת. אי לכך, גש להבדק מחדש, דאג לעבור בירור יסודי, לאחר הבירור אני בטוח שלרופא א.א.גרון שלך יהיה די מידע כדי להציע פתרון. בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון