דלקות אזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

17/07/2000 | 12:53 | מאת: יעל

יש לי ילד בן 10 חודשים שסובל מדלקות אוזניים חוזרות (כ - 6 פעמים מאז שנולד, עבר דיקור בשתי האוזניים בגיל חודשיים), היה כבר על טיפול מונע במשך 4 שבועות ומקבל כיום אוגמנטין לדלקת באוזניים. רציתי לדעת האם יש ילדים שסובלים מזה יותר והאם יש קשר למבנה פנימי. נאמר לי כי להומאופתיה יש פתרונות טובים לדלקות אוזניים, האם זה נכון? האם יש טיפול מונע כלשהו (לא אנטיביוטיקה) שניתן לעשות על מנת לצמצם את מידת חזרתן של הדלקות, אם בכלל?

18/07/2000 | 12:16 | מאת: ליבנת

בוקר טוב יעל ! בני בן ה - 4 סבל מדלקות אוזניים חוזרות ונשנות במשך זמן רב החל מגיל 10 חודשים בדומה לבנך עבר טיפולים אנטיביוטים רבים , הכוללים טיפולים מונעים וכיוצא בזה, בני לא עבר דיקור למרות שזאת היתה הצעת הרופאים מדי פעם שביקרנו אצלם ( וזה אומר הרבה מאוד פעמים) פעמיים הציעו לי לנתח אותו (כפתורים ) וסירבתי. לאחר כמות בלתי מוגבלת של אנטיביוטיקה הרמתי ידיים ופניתי להומאופט שטיפל בו במשך כשנה , שינה לא את התזונה ואכן ...זה עזר - הילד לא סובל יותר מדלקות וכמעט ולא מצונן , המערכת החיסונית שלו התחזקה פלאים , מה שכן כיום לאחר בדיקת שמיעה נאמר לי שיש לו ירידה משמעותית בשמיעה וכיום אני אכן שוקלת ניתוח שכן הילד כבר גדול ויש צורך להכין אותו לבית ספר - בעיות של שמיעה פוגעות ביכולת הדיבור וכן גורמות לבעיות התנהגותיות. מקווה שעזרתי לך. ליבנת

18/07/2000 | 15:07 | מאת: ירון

ליבנת שלום, רציתי לדעת באיזה תזונה נכונה מדובר, כלומר מה מומלץ לאכול ומה לא? כמו כן אשמח לדעת באיזה ניתוח מדובר לגבי בנך, ומה הם סיכויי ההצלחה. בתודה מראש. ירון

23/07/2000 | 19:43 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום יעל. אינני מומחה בהומאופתיה ולכן קשה לי לענות , מהכרותי המעמיקה בנושא קשה לי להאמין שבמקרה שתיארת הומאופתיה תעזור. חשוב מאד לחזור ולברר האם כל האבחנות שנעשו אצל ילדך אכן נעשו על ידי רופא א.א.גרון, האם ניטלו תרביות בזמן הניקורים והאם נעשה מעקב שמיעה אצל ילדך. לאחר שאוספים את המידע הזה צריך לברר האם קיימת סיבה לזיהומים אלה, למשל האם הוא מצוי בסביבת עישון, האם ידועה אצלו אלרגיה, האם ידועה אצלו בעיית חך שסוע, האם ישנם אחים שסבלו כמוהו בילדותם, האם קיימים זיהומים חוזרים במקומות נוספים בגוף מלבד האזניים . לכשענינו ביסודיות על השאלות האלה- צריך להחליט על טיפול. במידה שכל התשובות שליליות , ואנטיביוטיקה מניעתית לא עוזרת ,והילד לא שומע טוב או לא מפתח שפה בהתאם למצופה - כי אז אין מנוס אלא להחדיר כפתורים. עד שמגיעים לפעולה זו ממליץ בפניך לפנות לא.אגרון נחמד ויסודי ולערוך את הבירור. בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון