דימום מהאף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

11/07/2000 | 22:35 | מאת: chely

בני בן השנה החל בשבוע האחרון לסבול מדם שנוזל מהאף. לרוב זה קורה שהוא משפשף את האף(חיצונית) בעת העייפות. ברצוני לדעת האם בעיה זו שכיחה? או שהאם עלי לגשת לייעוץ?

15/07/2000 | 14:16 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום דימום מהאף יכול לנבוע מסיבות רבות. בילדים קטנים הסיבה העקרית היא חיטוט באף או חבלה מסוג אחר (מכות,נפילות וכו). סביבה יבשה כמו ביית עם מזגן אויר או נזלת ברקע יכולה לתרום ליצירת דימומים. לא כל כך נראה לי שמשיפשוף תמים באף יכול להווצר דימום מסיבי כפי שתיארת, לכן עלייך לפנות לרופא א.א.גרון ולשלול בעיות אפשריות אחרות כמו הפרעה בתפקודי הקרישה ,קיום כלי דם מורחבים במחיצת האף או "סתם " נזלת. ברוב המקרים אין בעייה אך מאד חשוב לשלול זאת. בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון