אוזן שנסתמת לסירוגין

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

27/10/2000 | 12:35 | מאת: ויקי

מזה מס' חודשים האוזן השמאלית נסתמת לזמן קצר(מס' דקות עד כחצי שעה). ברגעים אלו תחושתי היא זהה לתופעה הקיימת בזמן המראת המטוס. התופעה מופיעה פעם או פעמיים ביום ללא כל קשר למאמץ פיזי או עייפות. בדרך כלל אני בריאה ואיני לוקחת תרופות כלשהן. שאלותיי הן : 1. האם זו בעיה מקומית באוזן כגון דלקת, פקק או בעיה אחרת 2. האם זה יכול להגרם כתוצאה מעליות פתאומיות של לחץ הדם ? (הנורמה שלי היא לחץ דם נמוך) 3. האם זה סימפטום לבעיה רפואית אחרת שאינה ידועה לי לאור גילי הצעיר (24) אני מאוד מודאגת ומבקשת תשובות והמלצות. תודה מראש, ויקי

03/12/2000 | 09:11 | מאת: ד"ר ארז בנדט

את מתארת תופעה כאפיינית (כנראה, בלי שבדקתי) להפרעה בתפקוד חצוצרת השמע - זהו הצנור שמחבר בין החלל שמאחורי האף לאוזן התיכונה ושדרכו אנו משווים לחצים באוזן (כגון בזמן טיסה, עליה בהרים, צלילה). תחושה זו עלולה להופיע במצבי הצטננות, ליחה שמטפטפת מהאחורי האף וגורמת לגירוי בפתח חצוצרת השמע, שינויים במשקל ועוד. עליך להבדק כדי להגיע לאבחנה כולל בדיקה של הלוע האפי - לרופא אאג יש את הידע והמכשור לבדיקות הנ"ל.

מנהל פורום אף אוזן גרון