בצקת במיתרי הקול

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

03/07/2000 | 22:05 | מאת: מאיה

אני קלינאית תקשורת. נמצא אצלי ילד בן 10 בטיפול קול, שהממצא הלרינגוסקופי אצלו היה בצקת במיתרי הקול וכן התעבות משמעותית בשליש הקדמי. הוא מטופל מזה מספר חודשים ושיפר הרגלי קול בעייתיים, אולם הקול עדיין די צרוד. האם יתכן שהבצקת אינה קשורה בהכרח להרגלי דיבור מאומצים, ואפשר שזוהי בעיה אורגנית שהצרידות היא רק משנית לה? הוא כמובן עדיין לא עבר את התחלפות הקול. יש סיכוי שלאחריה המצב ישתפר? אודה על תגובתך, מאיה.

08/07/2000 | 23:56 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום מאיה. התבגרות מינית קשורה בשינויים שעובר השלד הלרינגיאלי הסחוסי וכולל פתיחה לזווית מסוימת של סחוסי הלרינקס, עובי מסויים של המיתרים ואורך. אין קשר להופעה של בצקת או צרידות, וכפי שבודאי ידוע לך צרידות איננה מאפיינת את תקופת ההתבגרות אלא מציינת הפרעה ויברטורית או מוטורית בתנועות השלד הפיברוטי של המיתר או הרירית. במידה שהשתכנעת שהרגלי הדיבור של המטופל הגיעו לרמה כזו שאיננה מסבירה את הצרידות, יש להפנותו לבדיקה מחודשת של הלרינקס. כדאי להעזר בסטרובוסקופיה של המיתרים כדי לעמוד במדויק אחר תבנית הויברציה וסימטריית התנועה של המיתרים. כמובן שחשוב ביותר לשלול מחלה אורגנית כמו תגובות אלרגיות, שיעול כרוני, רפלוקס קיבה-לרינקס ,תת תריסיות,וזיהומים של הלרינקס. רק לאחר שהבירור כולו תקין, אפשר "להרגע" ולעקוב תקופתית אחר המטופל. אשמח להתעדכן בתוצאות הבירור. בהצלחה.

מנהל פורום אף אוזן גרון