שקד שלישי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

29/06/2000 | 12:59 | מאת: מירב משה

ביתי בת 31/2 עם שקד שלישי בגודל בינוני (לאחר צילום רינטגן)הדבר מפריע לדיבור. מה ניתן לעשות חוץ מניתוח עם צריך בכלל.

01/07/2000 | 23:14 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום ההחלטה לנתח שקד שלישי איננה מבוססת רק על גודל השקד השלישי אלא גם על מצב האזניים ,השמיעה ומספר דלקות אזניים בחצי השנה הקרובה, וכמובן על בדיקת מצב עור התוף. לעתים שקד שלישי חוסם גורם לדיבור מאנפף או להפרעות במנשך ושינה בפה פתוח. אין דרך להפטר משקד שלישי בעייתי למעט ניתוח. ניתן להקטין מאד את גודלו בעזרת סטרואידים אך הוא בדרך כלל יחזור ויגדל. אני מציע לפנות לא.א.גרון, לפרט בפניו את בעיית הדיבור ( מה הבעייה ?) להבדק, כולל בדיקת שמיעה ולקבוע האם יש מקום לנתח או להמתין. בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון